2009. február 24., kedd

Zellerpüré

Valamikor régen Olaszországban egy kastélykertben, egy esküvői fogadáson ettem ilyet, és most sok-sok évvel később próbáltam ki először. Teljesen beleszerettünk.


Hozzávalók:
- 1 nagy zeller
- 2 nagy krumpli (vagyis zeller-krumpli arány 1 a 2höz)
- vegeta (juj), szerecsendió, fehérbors
- vaj
- tejföl
Ugyanúgy készül mint a krumplipüré, csak ez egy kicsit hígabb állagú lesz. Szóval felkockázom a megpucolt zellert, a krumplit és felteszem vegetés, vítben főni. Ha megfőtt leöntöm a levét, vajat és tejfölt teszek hozzá és botmixerrel összepürésítem. Szórok bele egy csepp fehérborsot és szerecsendiót. És már kész is. Bármilyen nem szaftos húshoz lehet adni. Isteni! Jó étvágyat!

0 vélemény?: