2009. február 24., kedd

Májpástétom

Akor csináltam először, amikor megmaradta a fokhagymás csirkemájam, meg egyszer a resztelt máj. Másnap már nem kellett senkinek, így viszont angy sikere volt.

Hozzávalók:
- csirkemáj (de csináltam már sertésből is)
- hagyma
- fokhagyma
- só, bors, majoranna
- vaj
- kevés tejföl, de el is maradhat
Megpirítoma hagymát, beleteszem a megtisztított, apróra vágott csirkemájat, fűszerezem, majd amikor már majdnem kész beleteszem a fokhagymát. Én sokat szoktam, de ízlés szerint lehet. Érdemes jól elfőznima levét, de ne legyen túl száraz. Amikor kész félreteszem kihülni, majd utána ledarálom. Kikeverem vajjal és egy kevés tejföllel, ha kell még lehet fűszerezni. Pirítósra kenve isteni. Jó sok zöldséggel szoktuk enni. Jó étvágyat!

0 vélemény?: