2009. február 24., kedd

Paradicsomos, húsos tészta (milánói szerű)


Ezt sokszor csinálom, mert a mindenki szereti. Bármilyen tésztával lehet, mikor mi van épp itthon. Legtöbbször spagettivel csinálom.
Hozzávalók:
- fél kg darálthús (szerintem bármilyen jó)
- sok pardicsompüré (mint mindig saját a domináns)
- hagyma
- fokhagyma
- só, bors, oreganó, bazsalikom, lestyán, borsikafű
- tészta
- sajt
Kifőzöm a tésztát, közben felteszem pirulni a hagymát, ha megpirult bele a darálthús, ízesítem a fűszerekkel, felöntöm paradicsommal, fokhagymát szoktam az elején is beletenni és a végén is egy gerezdet. Készre főzöm. Tésztán, sajttal a tetején tálalom. Jó étvágyat!

0 vélemény?: