2009. február 18., szerda

Paradicsom leves

A kedvenc levesem még nem is került fel, hát most tessék.
Hozzávalók:

  • paradicsompüré (én a házira esküszöm, amiből minden évben rengeteget teszek el)
  • 1 kis fej hagyma
  • kevés olivaolaj, kevés liszt
  • frissen örölt bors
  • bazsalikom (a friss a legtutibb)
  • oregánó
  • borsikafű
  • fokhagyma
  • csepp cukor (barna?)

Az olivaolajon egy nagyon kevés lisztet megpirítok, zutty bele a paradicsom, belepakolok mindent, a hagymát egészben szoktam, fokhagyma reszelve, fűszerek és addig főzöm, amíg jól összeérnek az ízek. Nem kell sokáig. Cukorból annyit, mintha megsóznám kicsit. Én azt vettem észre, hogy minden paradicsomos kajának pár szem cukor jobban kihozza az ízét. De nem kell, hogy édes legyen, mi legalábbis nem úgy szeretjük. De a családom egy része jól meg szokta cukrozni...ízlés dolga. Jó étvágyat!

0 vélemény?: