2008. szeptember 10., szerda

Tejfölös karalábéleves















  • 2-3 karlábé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • sok petrezselyemzöld(ha lahet friss, azzal istenibb, már az illata is)
  • olaj, só, bors
  • tejföl és pici liszt (ezt ízlés szerint, valaki sűrűbben, alaki kevésbé szereti, és a tejfől mennyisége is ízlés szerint)

A hagymát kevés olajon megpirítom, beleteszem a az apróra vágott petrezselyemzöld felét, majd a karalábát. Kicsit megpirítom, hozzáreszelem a fokhagymát, sózom, borsozom és felöntöm vízzel. Mikor kész hozzáteszem a maradék petrezselyemzöldet és behabarom a tejföllel. Én nagyon kevés lisztet teszek, mert nem szeretjük sűrűn. Ma úgy készítettem, hogy 2 közees krumplit is tettem bele, így is tuti.
Szeretem az ilyen egyszerűen elkészíthető kajákat, főleg, ha a két kedvenc összetevőm bent van, a fokhagyma és a petrezselyemzöld. Imádom őket és amibe csak lehet teszek. (a pudingba neeem)

0 vélemény?: