2008. szeptember 24., szerda

Frankfurti leves



Na, már megint leves. :-)))



  • 1 kicsi fej kínai kel
  • néhány szem krumpli
  • egészbors, majoranna, só
  • 1 pár virsli(de aki jobban szereti tehet bele többet is)
  • kevés liszt és tejföl a habaráshoz

Felkockázom a kelt, és a krumplit, felteszem vízben főni, beleteszem a fűszereket és a végén a virslit. Amkor megfőtt minden behabarom. Nem is tudom minek írom le, hisz ez egyértelmű, nem?

Mindehhez ma darafelfújtat készítettem.

  • 6 dkg dara
  • 4 dl tej
  • 4 tojás
  • 4 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor (meg egy kis vaníliás)
  • reszelt citromhéj és kevés őrölt fahéj

A darát a tejben mefőzöm, hagyom kihűlni. A tojások sárgáját kikevezem a cukorral, ha kihült a dar abeleteszem, a vajat is és a végén a tojások felvert habját. Kivajazott jénaiban sütöm. Lekvárral tálalom. Ennyi. És még éppen sül ezért kép nincs róla, de majd pótolom. (vagy nem )

0 vélemény?: