2009. január 30., péntek

Batyuban sült csirkemell

















  • csirkemell (én csontosat csináltam)
  • gomba (vegyes)
  • szárított vargánya (bár szerintem a friss még jobb lett volna)
  • póréhagyma
  • kakukkfű (bárcsak lett volna friss)
  • fehérbor (valami finom)
  • vaj (minden batyuba egy diónyi)
  • só, frissen őrölt bors

A hozzávalókat én ízlés szerint javasolnám. A képek időrendben készültek. Megcsináltam a batyukat alufóliából, jól behajtogattam minden oldalát, egyet nyitva hagytam. A hozzávalókat egy tálba tettem és hagytam egy kicsit összeérni, bár felesleges, mert a sütőben jól össszeszoknak az ízek. Batyuba a cuccal, utolsó oldal is behajt, sütőbe vele és ha kész, kb. fél óra 40 perc, ki lehet őket csomizni. Én fűszeres sült burgonyával csináltam, mert a drágám nem szereti a rizst.

(másnapra maradt még, ekkor a ragut feltettem egy lábosba és kevés tejszínt öntöttem rá, és isteni lett)

1 vélemény?:

Miner.hu írta...

Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet.

Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info[kukac]miner[pont]hu ímél-címre.

Miner.hu