2008. október 3., péntek

Tejszínes, gombás csirkemell csíkok


Az első kép az első stádium, a másik a kész husi.
  • Csíkokta vágott csirkemell
  • barna csiprke (de szerintem minél többfélével csináljuk annál finomabb)
  • póréhagyma
  • tejszín
  • olivaolaj
  • liszt
  • friss petrezselyem (sok)
  • friss lestyán
  • só, frisseen őrölt bors

A csirkemellet az olajon elkezdem pirítani, hozzádobom a pórét, majd a gombát a zöldfűszereket, megsózom, fűszerezem és készre főzöm. (hamar kész van)Mikor kész van megszórom kevés liszttel, rápirítom, majd ráöntöm a tejszínt és nekem kellett hozzá kicsi víz is. És készen is van. Mi burgonyakrokettel ettük és nagyon kevésnek bizonyult, pedig biz'isten nem csináltam keveset.

1 vélemény?:

Pamlerva írta...

Örvendek ennek a receptnek. Lehet, hogy megtaláltam a holnapi menüt...?:)

Üdv.Phaedra